Agile werkwijze

Agile betekent letterlijk behendig, lenig. De methodiek is begonnen in de IT waarbij software in korte overzichtelijke perioden wordt opgeleverd. Inmiddels wordt de agile werkwijze ook breed toegepast door niet-IT afdelingen. Het werken in multidiscplinaire teams en het leveren van waarde voor de klant staat centraal.

De agile werkwijze wint aan populariteit omdat bedrijven sneller kunnen inspelen op veranderingen en aantrekkelijker worden voor medewerkers. Steeds meer agile vaardigheden worden gevraagd, denk hierbij aan: ondernemerschap, flexibiliteit en goede communicatie. Maar ook eigenschappen als eerlijkheid, aanpassings- en inlevingsvermogen horen bij een wendbare werknemer.

Omdat er steeds meer vacatures zijn waar agile vaardigheden vereist zijn, is het opvullen van deze posities moeilijker.
Agile Recruitment maakt verbinding tussen kandidaten en werkgevers, door ons multidisiplinaire team kunnen wij recruitment ondersteuning bieden op de volgende vakgebieden:

  • Sales
  • Digital
  • Finance
  • Agile teams


Agile Recruiting

Door onze ervaring in het begeleiden van agile transformaties bij ING, KPN en NS kennen we het belang van de interne cultuur en de noodzaak om professionals aan te nemen die passen bij het bedrijf.
Agile Recruiment onderscheid zich van andere bureaus doordat wij zelf ook op een agile manier werken. Afhankelijk van budget, schaarste en gewenste snelheid passen we onze aanpak aan om de beste kandidaten te matchen aan de vacature.

Voor het vinden van een kandidaat wordt afhankelijk van de functie steeds iets anders in het werving en selectie proces gevraagd om tot een ideale match te komen. Soms is het wenselijk om gedurende het wervingsproces het profiel aan te passen. We werken met snelle terugkoppeling van 1 a 2 dagen op voorgestelde kandidaten. Zodoende kan er direct worden bijgestuurd en hebben kandidaten snel duidelijkheid.

Agile werkwijze in recruitment zorgt ervoor dat de methode van werving per vacature wordt bepaald, bijvoorbeeld in het ene geval een social campagne en in het andere het gericht targeten van passieve kandidaten. Ook het verbeteren van de aantrekkingskracht van de opdrachtgever kan hierbij aanbod komen.

Agile Recruitment brengt professionals in beweging waarbij we flexibel inspelen op de wensen van de opdrachtgever.

Contact

Agile Recruitment
Reguliersdwarsstraat 50
1017 BM Amsterdam

06-30320341
Agile recruiting

Agile recruiting

Geplaatst op: 2018-01-03

Wanneer je agile principes toepast bij het werven van personeel, krijg je agile recruiting. De recruiter en de opdrachtgever werken samen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de vereiste ervaring en vaardig...

Lees meer Meer nieuws
Medewerker experience

Medewerker experience

Geplaatst op: 2018-01-03

Employee experience onderdeel van het wervingsplan De wereld van werk gaat door een enorme verandering en transformatie. Het carrièremodel van één bedrijf uit het verleden is vervangen door...

Lees meer Meer nieuws