Agile recruiting

Wanneer je agile principes toepast bij het werven van personeel, krijg je agile recruiting. De recruiter en de opdrachtgever werken samen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de vereiste ervaring en vaardigheden van kandidaten.

Agile recruiting gaat over het creëren van een partnerschap en gericht werken aan een gemeenschappelijk doel: de open positie vullen met de best mogelijke kandidaat.

Waarom op een agile manier recruteren?

De opdrachtgever ontdekt bij het beoordelen van de eerste CV’s vaak nieuwe vereisten. Bij Agile draait alles om het leveren van klant waarde, daarom is het snel ontvangen van feedback belangrijk. Een agile recruitment bureau wordt partner van de opdrachtgever en vormt na de eerste feedback één mening over het profiel. Op deze manier is het bureau een vertrouwde adviseur voor het team.

De werkgever geeft dus direct feedback op de CV’s van voorgestelde kandidaten. Als de HR verantwoordelijke of het team niet overtuigd is dat het een goede kandidaat is volgt een duidelijke toelichting. Direct de volgende dag, dus niet een week later.

Op die manier kan het bureau direct inspelen op veranderingen en snel waarde leveren voor de klant.

Wat levert het op voor de kandidaat?

Wanneer je vroeg weet of kandidaten geschikt zijn voor de functie, kan dat ook snel worden terug gekoppeld aan de kandidaat. Of het nu positief of negatief is degene die heeft gesolliciteerd op de functie waardeert het proces.

Daarnaast is de functiebeschrijving geen lange lijst met technische vaardigheden. Uitgangspunt is dat medewerkers aantonen zich vaardigheden snel eigen te maken. De kandidaat zal anderen naar het bureau of het bedrijf verwijzen doordat hij of zij snel weet waar ze staan en omdat de functiebeschrijving alleen al een kans bood.

Aansluiting vinden met de bedrijfscultuur

Een match met de bedrijfscultuur vormt de sleutel. Doordat het agile recruitment bureau met HR, inhurende managers of het teams samenwerkt, leert het bureau meer over de mate van zelfsturing en wendbaarheid. Dat helpt de cultuur van de teams te begrijpen en nog betere werknemers te vinden.

Contact

Agile Recruitment
Jan van Galenstraat 335
1061 AZ Amsterdam

020-2146140
Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Geplaatst op: 2020-10-05

Waar moet je op letten bij de wervingen van specialisten

Lees meer Meer nieuws
Agile recruiting

Agile recruiting

Geplaatst op: 2018-01-03

Agile recruiting gaat over het creëren van een partnerschap en gericht werken aan een gemeenschappelijk doel: de open positie vullen met de best mogelijke kandidaat.

Lees meer Meer nieuws
 • Interim opdracht: financial controller

  Opdrachtgever: Rabobank
 • Ingevulde vacature: IT security

  Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency
 • Ingevulde vacature: Systeembeheerder Microsoft

  Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant
 • Ingevulde vacature: financial accountant

  Opdrachtgever: Brill Publishing
 • Azure Cloud Engineer

  SPS, IT consulting
Opdrachtgever: Rabobank Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant Opdrachtgever: Brill Publishing SPS, IT consulting