Werken met Talent Pools

Wanneer je inzicht hebt in welke functies cruciaal zijn voor je onderneming, en weet welke vacatures er mogelijk zullen ontstaan, zal je niet meer snel voor verrassingen komen te staan. Voor deze cruciale functies of kernprofielen is het raadzaam om kandidaten pools op te bouwen. Een talent pool is een unieke manier van proactief werven.

In plaats van ad hoc inspringen op een vacature die ontstaat, bouw je gericht relaties op met groepen kandidaten. Zo bereik je meer kandidaten en kom je in contact met werkzoekenden die bij jou willen werken. Een unieke kans!

Maar hoe ga je nu met zo'n talent pool aan de slag? 
Het begint met het opnemen van alle kandidaten die je met jouw bedrijf in contact zijn geweest door inzet van personeelsmarketing en wervingsinspanningen. Enkele voorbeelden hiervan zijn campagnes op social media, stages of workshops.

Alle potentiele medewerkers die de juiste kennis, ervaring of vaardigheden hebben die mogelijk in de toekomst een goede match zouden kunnen zijn worden toegevoegd aan de talent pool.  Dat geldt ook voor sollicitanten die in een procedure zijn  afgewezen, maar wel over de juiste competenties beschikken. Door verschillende pools te maken voor kern functies in het bedrijf kan jij door deze eenvoudige systematiek de volgende vacature snel invullen!

Contact

Agile Recruitment
Jan van Galenstraat 335
1061 AZ Amsterdam

020-2146140
Werken met Talent Pools

Werken met Talent Pools

Geplaatst op: 2021-07-13

Wanneer je inzicht hebt in welke functies cruciaal zijn voor je onderneming, en weet welke vacatures er mogelijk zullen ontstaan, zal je niet meer snel voor verrassingen komen te staan. Voor deze cruciale functies...

Lees meer Meer nieuws
Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Geplaatst op: 2020-10-05

Waar moet je op letten bij de wervingen van specialisten

Lees meer Meer nieuws
 • Interim opdracht: financial controller

  Opdrachtgever: Rabobank
 • Ingevulde vacature: IT security

  Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency
 • Ingevulde vacature: Systeembeheerder Microsoft

  Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant
 • Ingevulde vacature: financial accountant

  Opdrachtgever: Brill Publishing
 • Azure Cloud Engineer

  SPS, IT consulting
Opdrachtgever: Rabobank Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant Opdrachtgever: Brill Publishing SPS, IT consulting