Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

In elke bedrijfssector zijn er veel uitdagingen bij het werven van nieuw talent, binnen Finance is dat niet anders. Bedrijven die op zoek zijn naar de allerbeste kandidaten moeten rekening houden met 3 belangrijke uitdagingen als het om het aannemen van personeel.

Gebrek aan kandidaten
Op dit moment kampt de markt met een tekort aan kwalitatief goede kandidaten in met name Finance en IT. Ook tijdens de uitbraak van de corona pandemie blijft de vraag naar finance specialisten groot. Vroeger konden we gemakkelijk zes of zeven cv’s van kandidaten naar een klant sturen - nu is het al een uitdaging om een of twee toppers te vinden. 

Flexibel werken
Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar vierdaagse weken of flexibele werkregelingen om een ​​betere balans tussen werk en privé te vinden. Dit is iets waar bedrijven serieus rekening mee moeten houden om het juiste talent aan te trekken.

Interim markt
Naast fulltime krachten is er ook een tekort aan freelance specialisten die tijdelijk inzetbaar zijn. Het aantal medewerkers wat thuis zit met een master of HBO diploma en die direct inzetbaar zijn is klein. En dan is er nog de uitdaging van het behouden van personeel. Soms zitten kandidaten slechts enkele weken op een tijdelijke project en krijgen ze elders een fulltime baan aangeboden. 

Als u Finance medewerkers wilt werven stuur ons dan een bericht voor een gesprek.
 

Contact

Agile Recruitment
Jan van Galenstraat 335
1061 AZ Amsterdam

020-2146140
Werken met Talent Pools

Werken met Talent Pools

Geplaatst op: 2021-07-13

Wanneer je inzicht hebt in welke functies cruciaal zijn voor je onderneming, en weet welke vacatures er mogelijk zullen ontstaan, zal je niet meer snel voor verrassingen komen te staan. Voor deze cruciale functies...

Lees meer Meer nieuws
Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Uitdagingen in IT & Finance Recruitment

Geplaatst op: 2020-10-05

Waar moet je op letten bij de wervingen van specialisten

Lees meer Meer nieuws
 • Interim opdracht: financial controller

  Opdrachtgever: Rabobank
 • Ingevulde vacature: IT security

  Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency
 • Ingevulde vacature: Systeembeheerder Microsoft

  Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant
 • Ingevulde vacature: financial accountant

  Opdrachtgever: Brill Publishing
 • Azure Cloud Engineer

  SPS, IT consulting
Opdrachtgever: Rabobank Opdrachtgever: Metrixlab, market research agency Opdrachtgever: Mimaki, printer fabrikant Opdrachtgever: Brill Publishing SPS, IT consulting